Zachte vloerbedekking

Tapijt

Jan Kooijman heeft een uitgebreid assortiment tapijt. Tapijt is verkrijgbaar op 400 cm en 500 cm breed en als tapijttegels.

De vele soorten en gunstige eigenschappen maken tapijt tot een zachte vloerbedekking die tegemoet komt aan uiteenlopende wensen en gestelde eisen. Wie een ruimte binnengaat waar tapijt is toegepast, krijgt al gauw een behaagelijk en comfortabel gevoel. Tapijt is in vele eigentijdse kleuren, dessins en structuren verkrijgbaar. Tapijt is dan ook in bijna ieder interieur toepasbaar. De vele mogelijkheden van tapijt maken het tot een modern en eigentijdsproduct. Bij het bepalen van uw keuze spelen factoren als mate van belasting van de vloerbedekking en intensiteit een belangrijke rol.

Vinyl

Vinyl is bij Jan Kooijman verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, structuren en dessins.
Vinyl is een uiterst praktische vloerbedekking waarop vlekken en vuil nauwlijks vat hebben, het is zacht en voelt warm aan en heeft een hoge geluiddempende kwaliteit. Vinyl is vochtbestendig waardoor het ook geschikt is voor natte ruimtes.

Om een mooi strak gelegde vloer te verkrijgen en de levensduur van het vinyl te bevorderen is er een gladde vlakke ondervloer nodig, daarom adviseren wij u, in de meeste gevallen, de ondervloer te egaliseren, dit kan door middel van:
– Een M.D.F. ondervloersysteem, waarbij de naden niet zichtbaar zijn.
– Een vloeibaar egaliseermiddel voor steenachting vloeren.

Plan direct een afspraak met ons!
Wij geven advies op maat en bieden een vrijblijvende offerte aan.

Plan een afspraak met Jan

Harde vloerbedekking

Voor de komplete collectie marmoleum van Forbo Krommenie kunt u uiteraard ook bij Jan Kooijman terecht.

Marmoleum is een duurzaam, comfortabel en modern produkt dat is samengesteld uit natuurlijke grondstoffen. Het is een warm en geluiddempend materiaal. De keuze aan kleuren is enorm en de combinatiemogelijkheden ongekend.

Marmoleum is leverbaar in banen, tegels en in laminaatvorm.

Voor het verwerken van marmoleum is een vlakke ondervloer nodig, daarom moet er meestal eerst geëgaliseerd worden d.m.v. – een M.D.F. ondervloersysteem, waarbij de naden niet zichtbaar zijn – een vloeibaar egaliseerdmiddel voor steenachtige vloeren.

Marmoleum click is marmoleum dat op panelen van H.D.F. en kurk verwerkt is, waardoor marmoleum en ondervloer in een product zijn samengevoegd en dus praktisch op elke ondervloer te verwerken is.

De populariteit van laminaat is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Verbeterde foto- en productietechnieken hebben er toe geleid dat laminaat haast niet meer van een echte houtenvloer te onderscheiden is. Door de harde kunststof toplaag is laminaat zeer gebruiksvriendelijk, slijtvast, sterk en kleurecht.

Laminaat is in de meeste ruimtes toepasbaar het is alleen niet aan te raden voor vochtige ruimtes. De toplaag is waterbestendig maar de onderkant kan na verloop van tijd gaan zwellen als het in aanraking komt met water.

Laminaat valt in de productgroep harde vloerbedekking, met houten vloeren, tegels en plavuizen. Laminaat is de laatste jaren de steeds populairder geworden en dat is niet voor niets.

Quickstep laminaat is voorzien van een uniek kliksysteem. Verder is het als volgt opgebouwd:

Laag 1 : De beschermende toplaag of overlay. Deze speciaal ontwikkelde transparante laag, ook overlay genoemd, met een specifieke cellulose-samenstelling en met melamine hars geimpregneerd, zorgt voor een zeer hoge slijtweerstand. Dankzij de hoge transparantie van de overlay is de onderliggende laag perfect zichtbaar.

Laag 2 : De dessinlaag. Deze met hars geimpregneerde laag is bedrukt met allerlei motieven.

Laag 3 : De watervast verlijmde HDF basisplaat. Deze HDF is van uitzonderlijk hoge densiteit (850 kg/m³) en is watervast verlijmd, wat haar een relatief vochtbestendig karakter geeft.

Laag 4 : De melamine onderlaag. Deze met hars geimpregneerde tegenlaag bestaat eveneens uit melamine en zorgt voor een vochtwerende onderzijde van de vloer. Ze zorgt bovendien voor het uitbalanceren van Quick-Step Uniclic panelen. Deze laag garandeert de rechtheid van de panelen.

Quickstep heeft 4 soorten laminaat, alle van uitzonderlijke kwaliteit. Deze soorten hebben allemaal een grote verscheidenheid aan decor

PVC Vloeren worden steeds populairder op het gebied van traditionele laminaat-, parket en vinylvloeren. Deze ontwikkeling komt uit de bedrijfswereld waar dit materiaal al lang gebruikt wordt in gebouwen waar veel mensen komen. De vloeren zijn makkelijk te onderhouden en hebben een lange levensduur.

Kortom, bent u op zoek naar een goede oplossing voor uw woonkamer, badkamer, keuken of slaapkamer, dan is een PVC vloer een overweging waard. Bij intensief gebruik raden wij u deze oplossing aan, bijvoorbeeld bij kinderen of huisdieren. De vloeren zijn ook vochtbestendig. Het is dus geen probleem als er een keer een glas water over de vloer gaat.

Ook als u vloerverwarming aan wilt leggen is dat geen enkel probleem. De geleiding is uitstekend. Omdat veel vloeren een isolerende werking hebben, is een PVC vloer een goed alternatief voor een parket- of laminaatvloer.

De vloeren zijn heel makkelijk in het onderhoud. U hebt niet meer nodig dan een stofzuiger of stofwisser. Handig wanneer u ook huisdieren heb. Wekelijks even dweilen of met de mop. Maandelijks reinigen met een intensiefreiniger.

Dankzij de nieuwste scantechnieken is dit materiaal leverbaar met prachtige realistische patronen en in de mooiste kleuren.

Met al deze bijzondere voordelen op een rijtje maakt dat deze vloeren in steeds meer particuliere woningen gebruikt wordt tegenwoordig. U kiest voor een oplossing in uw huis die ondertussen al vele miljoenen mensen gelukkig heeft gemaakt.
En niet onbelangrijk, de prijs is zeer aantrekkelijk!

Consumenten komen er steeds meer achter dat pvc vloeren ideaal zijn in gebruik en onderhoud. Daarom worden deze vloeren steeds meer in particuliere woningen gelegd.