Tips voor een warm en sfeervol huis

Met de gure wind en de korter wordende dagen kunnen we er niet meer omheen; het voelt nu toch echt als winter. Heb je ook minder zin om buiten in de kou te zijn en hunker je naar een goede serie kijken onder een zachte deken op de bank? Grijp dan de mogelijkheid aan om het gezelliger te maken in huis. In deze blogpost geven we tips voor een sfeervol huis, bijvoorbeeld door het gebruik van accessoires, licht en geur. Een warme woning draagt hier natuurlijk ook aan bij, dus helpen we om het huis warm te houden.

Warme tinten, breisels en vachtjes

Om je huis aan te passen aan de sfeer van het seizoen zijn geen rigoureuze aanpassingen nodig, een accessoire kan hier al bij helpen. Kies als basis voor warme tinten als donkergroen, dieprood, kobaltblauw en goud en laat deze overal in je woning terugkomen. Dit is eenvoudig te doen door kussenhoezen te verwisselen, een kleedje op de bank te leggen en bijvoorbeeld andere fotolijstjes te gebruiken. Denk bij het creëren van sfeer niet alleen aan kleur, maar ook aan materiaal. Breisels en vachtjes geven bijvoorbeeld direct een knusser gevoel. Heb je een mooi boek met een kaft in een passende kleur? Leg deze dan nonchalant op de koffietafel, zodat het boek ook meteen de aandacht krijgt dat het verdient.

Buiten wordt binnen

Lekker in de tuin of op het balkon zitten is niet zo vanzelfsprekend in de winter. Gelukkig hoef je niet buiten te zijn om van het buitengevoel te genieten, dus haal deze winter de natuur naar binnen! Houd je van verse bloemen? Vervang ze eens door grote takken die je in een vaas zet. Pompoenen in verschillende kleuren op een mooie schaal leggen is ook een simpele en verrassende manier om het interieur aan te passen aan het seizoen. Ervaar het gevoel van het seizoen nog meer door bijvoorbeeld een muur te behangen met een natuurprint.

Licht en geur

Waar het in de zomer heerlijk is om veel zonlicht in huis te hebben, is het in de winter juist gezelliger om de verlichting in huis te dimmen. Heb je geen dimmer op je verlichting? Vervang dan lichte lampenkappen door donkere varianten, dit geeft een woning direct een sfeervollere uitstraling. Met de feestdagen in het vooruitzicht, ontstaan er nog meer mogelijkheden om met licht te spelen. In plaats van de kerstlampjes alleen in de boom te gebruiken, kunnen ze ook veel sfeer geven als je de lampjes aan de muur hangt of in een vaas stopt. Naast kerstverlichting zorgen kaarsjes natuurlijk ook voor veel gezelligheid. Probeer bijvoorbeeld eens een geurkaars in plaats van een normale kaars. Met een geur als rokerige ceder of gember haal je de ultieme winterse sfeer in huis.

Benut de warmte optimaal

Nu het buiten kouder is, wil je alle warmte die er wel is natuurlijk optimaal benutten. Het winterzonnetje kan je woning verwarmen, maar de verwarming of de haard gaat natuurlijk ook aan. Om de warmte te behouden helpt het om overdag je raambekleding open te houden en deze ’s avonds naar beneden te laten. Onze stijlvolle Duette® Shades helpen je hierbij. Door het honinggraat-in-honinggraat systeem wordt voorkomen dat er warmte door het raam naar buiten ontsnapt. En door het bedieningssysteem PowerView® Motorisation hoef je dit niet handmatig te doen. Het systeem berekent namelijk automatisch het tijdstip van zonsopgang en -ondergang en past de stand van je raambekleding hier automatisch op aan. Zo wordt besparen op je energiekosten wel heel makkelijk!

 

Bron: www.luxaflex.nl

Scroll naar top