Maak een statement met opvallende raambekleding

Raambekleding is sfeerbepalend in je interieur. Het zorgt voor warmte, een fijne akoestiek en geeft een zachte uitstraling in huis. Naast het stijlvolle aspect, is raambekleding natuurlijk ook praktisch. Zo zorgt Luxaflex® raamdecoratie voor de juiste zonwering, privacy en is het energie-efficiënt. Aangezien raambekleding dus een grote rol speelt in het interieur, is het belangrijk dat deze aansluit bij de kleur en stijl in huis. In deze blogpost laten we een aantal bijzondere kleuren, materialen en dessins zien die net even anders zijn. Zo kun je ervoor kiezen om een statement te maken in huis met je raambekleding.

Dieprood en elegant

Kies bijvoorbeeld voor een heel opvallende of felle kleur in huis, die bij binnenkomst direct in het oog springt. Dit geeft een heel ander gevoel aan het interieur en kan verfrissend werken. De kleur rood geeft je interieur een oppepper door deze terug te laten komen in diverse elementen. Denk hierbij aan rouge kussens, een warmrode muur of bordeauxrode raambekleding. Een dieprode kleur is sterk aanwezig, maar toont zeer elegant als accentkleur. Door deze te combineren met diverse tonen rood, wordt een fraaie look gecreëerd én het energielevel verhoogd.

Spannend, mysterieus en intens

Wie denkt dat zwarte raamdecoratie geen optie is in huis, heeft het mis. Door het gebruik van zwarte raambekleding wordt een chique stijl gecreëerd. Met zwart als basiskleur geef je jouw interieur een stoere, ruimtelijke uitstraling. Hierdoor vallen accessoires of meubels in huis meer op en kun je deze meer op de voorgrond laten treden. Voor zwart heb je lef nodig, want zwart is een spannende, mysterieuze maar ook een intense kleur. Toch kun je door het subtiele gebruik hiervan zorgen voor een intieme sfeer door een aantal mooie details te accentueren, zoals vazen of fauteuils.

Botanische woontrend

Ook de botanische trends zijn dit jaar weer helemaal hip in huis. Bij deze woontrend wordt een combinatie gemaakt tussen hout, beton, groene accenten, opvallende prints en natuurlijk planten. Dit is goed terug te zien in onze nieuwe Reflection collectie rolgordijnen, welke is geïnspireerd op botanische en florale trends. Als je kiest voor behang of raambekleding met een drukke, botanische print, is het aan te raden om de basis van het huis wat rustiger te houden. Kleed je huis wel sfeervol aan met doorleefde accessoires en natuurlijke materialen, zoals rotan stoeltjes en stenen potten. Door verschillende groentinten te combineren, ontstaat een fijne, botanische ambiance in huis.

Eindeloos combineren met hout

Om nog even bij deze fijne natuursferen te blijven; wist je dat houten jaloezieën ook een heel warme en natuurlijke uitstraling geven? Door te werken met hout in huis, creëer je rust en sereniteit. Zo is hout met vele kleuren te combineren, en voornamelijk zachte pasteltinten gaan heel mooi samen met dit natuurlijke materiaal. Van houten vloeren en wanden tot houten accessoires en meubels, maar ook raambekleding. De stijlvolle houten jaloezieën van Luxaflex® zijn op maat gemaakt van de beste houtsoorten en duurzame houtalternatieven, welke verkrijgbaar zijn in trendy wit of grijs, chic zwart of natuurlijke houttinten.

 

Bron: www.luxaflex.nl

Scroll naar top